Windows Media Center (WMC)

Autor: Louise Ward
Datum Vytvoření: 7 Únor 2021
Datum Aktualizace: 1 Červenec 2024
Anonim
Обзор Windows Media и Media Center
Video: Обзор Windows Media и Media Center

Obsah

Definice - Co znamená Windows Media Center (WMC)?

Windows Media Center (WMC) je všestranné mediální řešení vyvinuté společností Microsoft, jehož cílem je propojit mediální prostředí obývacího pokoje s PC. Prostřednictvím WMC mohou uživatelé sledovat a nahrávat živé televizní pořady a přehrávat hudbu a další média uložená na pevném disku nebo jiných připojených paměťových zařízeních. Byl zahrnut do špičkové verze systémů Windows Vista a Windows 7, ale existoval již v systému Windows XP Media Center Edition.

Úvod do Microsoft Azure a Microsoft Cloud | V této příručce se dozvíte, o čem cloud computing je a jak vám může Microsoft Azure pomoci migrovat a řídit podnikání z cloudu.

Techopedia vysvětluje Windows Media Center (WMC)

Program Windows Media Center byl představen v systému Windows XP Media Center Edition pod kódovým názvem „Freestyle“. Po vydání systému Windows Vista byla do vydání Vista Home Premium a Ultimate zahrnuta nová verze WMC, která upravovala přepracované uživatelské rozhraní tak, aby vyhovovalo novému poměru stran 16: 9, který se stal více plodným u monitorů a HDTV. Služba WMC byla dále aktualizována v balíčku funkcí nazvaném „TV Pack 2008“ a většina funkcí této aktualizace byla přenesena do vydání WMC pro Windows 7, které bylo k dispozici pro většinu verzí kromě Starter a Home Basic. Byl také zpřístupněn pro Windows 8 Pro a jako doplněk pro Windows 8.1 Pro. Společnost Microsoft uvedla, že již nebude zahrnovat službu WMC se systémem Windows, což pravděpodobně znamená, že bude ukončena.

Hlavním rysem WMC je přehrávání médií jakéhokoli typu na jakémkoli připojeném úložném zařízení nebo z jakéhokoli dostupného místa na jednom vhodném místě, v podstatě středisku pro média. Jednou z jejích hlavních funkcí, kromě výše uvedených, je schopnost sledovat a nahrávat živou televizi na PC a fungovat jako DVR. Je také schopen streamovat televizní programy a filmy prostřednictvím podporovaných streamovacích služeb, jako je Netflix a dokonce i YouTube a podobných platforem, prostřednictvím zásuvných modulů třetích stran.